företagshälsovård

Bakom varje framgångsrikt företag står det en rad hårt arbetande personal.

Varje arbetsplats ser olika ut och varje arbetsplats ställer olika krav på sina anställda.

En vedertagen synpunkt och som många studier har visat är om de anställda mår bra och trivs på sin arbetsplats så höjs effektiviteten för verksamheten. Därför är det viktigt att ta hand om sin personal som är företagets största tillgång. Det blir en lönsam investering för framtiden.

Tunga lyft, obekväm arbetsställningar, monotont arbete är exempel på arbetsuppgifter som leder till påfrestningar på kroppen och eventuellt till obehag och skador. Allt detta leder till mindre effektivitet och onödiga sjukskrivningar. Görs en snabb insats med passande och effektiv vård minskar sjukskrivningar.

Som arbetsgivare är det bra att veta att rehabilitering eller förebyggande behandling är skattefri. En kiropraktisk behandling är därmed avdragsgiltig med sina behandlingar eller andra förebyggande åtgärder som föreläsningar eller rådgivning. Avdragsgiltig -läs mer

Kiropraktorerna.eu erbjuder olika friskvårdslösningar till er som företag:

Föreläsningar

varför?
Kunskap är makt brukar man säga och här pratar vi om att få makt över sin kropp. Våra föreläsningar anpassas efter ert behov utifrån de krav som arbetsplatsen ställer på personalen. Föreläsningarna är ofta interaktiva då personalen får övningar på plats och vi ser gärna till att det blir mycket diskussion under tiden. En unikt och uppskattad föreläsning är vår kombineras dietist och kiropraktik föreläsning, där hela kroppen tas i akt.
hur går det till?
Ta gärna kontakt med oss, vi diskuterar era behov. Föreläsninganar kan hållas på ert företag eller vid mindre grupper kan vi ta emot på vår klinik på Kungsholmen.

Behandlingar vid besvär

varför?
Ryggproblem, axelsmärta, nackont, knäproblem och belastningsskador är några av de besvär vi ser dagligen på vår klinik. De är vanliga besvär och inte alls ovanligt att patienterna klagar över deras arbetsplatser. Har man t.ex. ont i ryggen eller nackont kan det dessutom leda till trötthet och koncentrationssvårigheter som, inte är bra för individen och inte bra för företaget.
Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) utkom med "akut rygg- och nacksmärta" år 2001. Den är en sammanställing av olika vetenskaplgia studier av godkvalitet som visar att kiropraktisk behandling är kostnadseffektivt både vid akut och långvarig nack- och ryggproblematik. Läs mer Can we click here and come to vetenskapliga artiklar under Aktuellt http://www.sbu.se/sv/Publicerat/Ovrig/Akut-rygg--och-nacksmarta/#4
hur går det till?
En behandling tar ca 30 minuter på vår klinik centralt på Kungsholmen. Upplägget kan se olika från företag till företag. Några exempel är:
  • era anställda har tillgång till behandling på vår klinik till en fast rabatterad pris
  • första besöket betalar företaget och utöver detta har de anställda rabatterat pris
  • alla anställda får 3-5 kiropraktiska behandlingar per år att ta ut vid behov och utöver de får de följande behandlingar till en rabatterad pris eller fullpris.
  • företaget bokar in en viss mängd tid på vår klinik och er anställda får skriva upp sig via vår hemsida (ännu under uppbyggnad) under dessa tider.

Behandlingar i förebyggandesyfte

varför?
Minimerar risken för arbetsrelaterade belastningsskador och därmed sjukdagsfrånvaro och sjukskrivningar. Personalen blir mer involverade i sin egen kropp och dess förmåga att anpassa sig och får t.ex. bättre hållning och ökad motivation att träna på rätt sätt
hur går det till?
Du som arbetsgivare väljer själv om du vill stå för hela kostnaden eller bara betala en viss del.

Kontakta gärna oss för mer information och offert.