nackproblem/nackont

Nackproblem/nackont kan ha flera olika orsaker och kan visa sig på många olika sätt. Symtomen kan variera allt ifrån lättare stelhet bara i nacken till smärtor och stelhet i skuldror och axlar. I värsta fall kan du drabbats av nackspärr där nacken har låst sig i ett visst läge och normal rörlighet är omöjlig. Du kanske vaknar en morgon och inte kan röra huvudet, du kanske har suttit i drag i bilen och detta löser ut din nackspärr.

Nackproblem så som nacksmärtor

Vid nackproblem/nackont finns ofta en bakgrund av ryggproblem eller andra tillstånd från rörelseapparaten dvs. från leder, muskler, senor och ligament.

Kontorsarbete vid datorn är en vanlig orsak till nackont, axel- och skuldersmärta till följd av dålig arbetsställning .Musarm är ett samlingsnamn för värk/stelhet i arm, nacke, axlar, rygg, handled och fingrar. Det drabbar alltså inte bara armen utan även nacken

Stress påverkar nackens muskler som blir spända och detta i sin tur, förutom nackspärr, kan leda till spänningshuvudvärk.

Eftersom kroppen är som en lång länk av leder, muskler, senor och ligament så kommer strukturer ovanför och under det onda området med stor sannolikhet att också påverkas. Det gäller alla ledområden vi beskriver här

Kiropraktorn behandlar funktionsstörningar i rörelseapparaten för att återskapa bästa möjliga rörelseapparaten i leden.